księgarnia informatyczna

Książka informatyczna wydawnictw: BTC Edition Exit Helion Help Microsoft Press Mikom Nakom PJWSTK Read Me Robomatic Skalmierski Tortech Translator WKŁ WNT WSISIZ



Kuchnia bez cholesterolu dla bystrzaków         Onepress          34.90zł   24.78zł Księgarnia informatyczna komputeks.pl

Autor: Molly Siple

ISBN: 978-83-246-1237-6

Ilość stron: 456

Data wydania: 01/2008

Lekarz zalecił Ci dietę niskocholesterolową? Zamartwiasz się, że skończyły się czasy smacznych i sycących potraw a nadeszła era styropianowego pokarmu dla ptaków? Bez obaw. Dzięki "Kuchni bez cholesterolu" nie musisz wyrzekać się jednej z największych przyjemności życia, co więcej, zyskasz nową energię na cieszenie się również innymi rozkoszami.

Ta oryginalna książka kucharska zawiera dziesiątki przepisów bardzo prostych do przygotowania, a także zestaw potraw otwierających przed Tobą świat zupełnie nowych smakowych doznań. Ponadto, na kolejnych stronach znajdziesz wszelkie niezbędne informacje na temat wartości odżywczych poszczególnych produktów.

Nie zabraknie również cennych informacji na temat składników podwyższających poziom "dobrego" i obniżających "złego" cholesterolu. Kierując się nieskomplikowanymi i trafionymi poradami przygotujesz dla siebie i Twojej rodziny smakowite uczty, całkowicie zdrowe dla serca i nie obciążające wątroby.

Nowa dieta wymaga zmiany stylu życia, jednak zrobiliśmy wszystko co w naszej mocy, by ta zmiana byłą dla Ciebie jak najmniej uciążliwa. Czerp radość z jedzenia i uszczęśliwiaj swój organizm każdego dnia.

Skorzystaj z najnowszych badań naukowych i doświadczeń dietetyka:

DODATEK SPECJALNY: przydatne jednostki miar i wag oraz wskazówki dotyczące sprytnego kupowania produktów żywnościowych.

Rozdziały:

Część I: Zacznij kontrolować cholesterol (31)

Rozdział 1: Pokonanie cholesterolu jest łatwiejsze (i przyjemniejsze), niż myślisz (33)

Rozdział 2: Najlepsza żywność pomagająca kontrolować cholesterol (53)

Rozdział 3: Rzut oka na żywność, przed którą Cię ostrzegaliśmy (71)

Rozdział 4: Kontrolowanie poziomu cholesterolu podczas jedzenia na mieście (91)

Rozdział 5: Przygotowania do zdrowego gotowania (105)

Część II: Sztuka pożywnego śniadania (117)

Rozdział 6: Powitanie poranka zdrowymi węglowodanami (119)

Rozdział 7: Zacznij swój dzień od białka (133)

Rozdział 8: Śniadanie na szybko (147)

Część III: Dobry początek dnia ze zdrowymi przystawkami (163)

Rozdział 9: Przygotowywanie prostej i pożywnej zupy (165)

Rozdział 10: Supersałatki na codzienne posiłki (189)

Rozdział 11: Smakowite przekąski na specjalne okazje (211)

Część IV: Drób, ryby i mięso (227)

Rozdział 12: Kurczaki i indyki, czyli nowe sposoby przygotowania starych przysmaków (229)

Rozdział 13: Serwowanie pysznych owoców morza (255)

Rozdział 14: Miejsce mięsa w zdrowej diecie (281)

Część V: Zielenina, warzywa strączkowe i zboża kontrolujące cholesterol (299)

Rozdział 15: Powitanie w kuchni warzyw przyjaznych sercu (301)

Rozdział 16: Fasola i inne rośliny strączkowe obniżające poziom cholesterolu (321)

Rozdział 17: Zboża dobre na zdrowe serce (343)

Część VI: Smakowite dodatki i słodkie desery (369)

Rozdział 18: Udoskonalanie smaków przyprawami i sosami (371)

Rozdział 19: Podajemy na stół owocowe desery (387)

Rozdział 20: Wypieki, dzięki którym żwawiej bije serce (403)

Część VII: Dekalogi (417)

Rozdział 21: Dziesięć napojów "Na zdrowie!" (419)

Rozdział 22: Dziesięć sposobów na zmniejszenie wydatków na jedzenie (427)

Dodatki (433)

Dodatek: Jednostki miar i wag (435)


Kuchnia bez cholesterolu dla bystrzaków

adobe algorytmy apache asp autocad asembler bsd c++ c# delphi dtp excel flash html java javascript linux matlab mysql office php samba voip uml unix visual studio windows word

Księgarnia Informatyczna  zaprasza.