Oto pierwszy na polskim rynku Atlas rozbioru tusz zwierząt rzeźnych, w któym szczegółowo przedstawiono zasadniczy i uzupełniający rozbiór tusz wieprzowych, wołowych, cielęcych i baranich, a także podano wskaźniki uzysku mięs, tłuszczu i kości w układzie tabelarycznym.
Liczne rysunki i fotografie zamieszczone w atlasie znacznie ułatwiają przyswojenie materiału teoretycznego i są dodatkowym źródłem wiedzy o prezentowanych elementach mięsa.
Książka jest cenną pomocą w nauce zawodu dla uczniów szkół ponadpodstawowych, zawodowych i średnich o profilu przetwórstwo mięsa, a także dla kadry inżynieryjno-technicznej zakładów przetwórstwa mięsa.
Spis treści:
1. Podział tusz zwierząt rzeźnych
2. Rozbiór i wykrawanie półtusz wieprzowych
3. Rozbiór i wykrawanie półtusz i ćwierćtusz wołowych
4. Rozbiór i wykrawanie tusz cielęcych
5. Rozbiór i wykrawanie tusz baranich
6. Przepisy weterynaryjne
adobe algorytmy apache asp autocad asembler bsd c++ c# delphi dtp excel flash html java javascript linux matlab mysql office php samba voip uml unix visual studio windows word
Księgarnia Informatyczna zaprasza.